Comunicate Presa


 

Citeşte mai mult...
  


 

 

Asigurarea asistentei medicale de urgenta prespitaliceasca si spitaliceasca la nivelul judetului bacau, in perioada minivacantei de 1 decembrie

Citeşte mai mult...
  


 

ZIUA MONDIALĂ A SĂNĂTĂŢII - 7 APRILIE 2022

 

PLANETA NOASTRĂ - SĂNĂTATEA NOASTRĂ

Să înlăturăm poluarea aerului, apei și hranei !

 

            Începând din 1950, în fiecare an, la data de 7 aprilie,  în întreaga lume se celebrează  ZIUA  MONDIALĂ  A  SĂNĂTĂŢII. Cu această ocazie, OMS aduce în atenţia opiniei publice mondiale câte o temă considerată o problemă de sănătate publică prioritară la acel moment.

            În anul 2022, campania pentru Ziua mondială a Sănătății este dedicată Sănătății Planetei noastre şi se desfăşoară sub sloganul:

PLANETA NOASTRĂ - SĂNĂTATEA NOASTRĂ. Să înlăturăm poluarea aerului, apei și hranei ! Pentru un Viitor Sănătos !

           OMS estimează că peste 13 milioane de decese în întreaga lume în fiecare an se datorează unor cauze de mediu care pot fi evitate. Aceasta include criza climatică, care este cea mai mare amenințare pentru sănătate cu care se confruntă umanitatea.

           Deciziile noastre politice, sociale și comerciale conduc la criza climatică și de sănătate. Peste 90% dintre oameni respiră aer nesănătos rezultat din arderea combustibililor fosili.

           Evenimentele meteorologice extreme, degradarea terenurilor și deficitul de apă afectează sănătatea întregii populații.

           Sistemele de producere a alimentelor și băuturilor ultraprocesate și nesănătoase conduc la obezitate, la creşterea incidenţei diferitelor tipuri de cancer şi a bolilor de inimă.

           Prin campania „Planeta noastră, sănătatea noastră”, OMS  îndemnă guvernele și oamenii din întreaga  lume să limiteze principalii poluanţi ca: particulele în suspensie, dioxidul de sulf, dioxidul de carbon, de azot, pentru a proteja planeta și implicit sănătatea lor.

           Grupurile țintă ale campaniei sunt: populația generală, autoritățile publice, corporații, personalul din unități sanitare.

           Obiectivul  campaniei este: creșterea nivelului de informare şi conştientizare a impactului poluarii aerului, apei şi hranei asupra sănătăţii.

  
«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Pagina 1 din 15
Copyright ©2010 Directia de Sanatate Publica Bacau. Made by Mobile Web Technologies SRL