Ziua Internaţională a Radiologiei 8 Noiembrie 2019

„Să sărbătorim împreună!”

 

 

            În data de 8 noiembrie 2019, medicii radiologi, imagiști, tehnicienii și profesioniștii din domenii conexe celebrează la nivel mondial cea de-a șaptea ediție a Zilei Internaționale a Radiologiei.

            Campania are în vedere conştientizarea şi informarea populaţiei cu privire la:

►  Potenţialul medical şi ştiinţific al imagisticii medicale

►  Rolul esenţial al radiologilor şi al imagiştilor în cadrul echipei medicale

►  Standardele educaţionale şi profesionale crescute solicitate personalului care lucrează în domeniul imagisticii medicale.

            Obiectivele campaniei sunt creşterea nivelului de informare a populaţiei cu privire la rolul radiologiei şi a imagisticii în cadrul unor îngrijiri de sănătate eficiente si al înţelegerii poziţiei atât de importante, pe care medicii şi personalul medical specializat în radiologie şi imagistică investigativă îl ocupă în procesul de acordare al îngrijirilor de sănătate.

            Sloganul campaniei mondiale este „Să sărbătorim împreună!”, iar sloganul campaniei naţionale este „Imagistica Sportivă – o mână întinsă noilor recorduri!”.

           Imagistica sportivă (radiologia musculo-scheletică) a fost aleasă ca temă principală a zilei în 2019, pentru a evidenția rolul esențial pe care îl joacă profesioniștii de imagistică în detectarea, diagnosticul, prognosticul și tratamentul leziunilor legate de sport, crescând calitatea îngrijirii și a tratamentului pacienților.

 
Copyright ©2010 Directia de Sanatate Publica Bacau. Made by Mobile Web Technologies SRL