♦ La ora actuală, la nivelul județului Bacău, 466 persoane sunt monitorizate la domiciliu de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Bacău, dintre aceştia 204 sunt contacţi (persoane care au intrat in contact cu cei veniti din zonele afectate)

Până la data 06.03.2020 au fost testate 2 persoane, rezultatele investigatiei de laborator fiind negative pentru COVID-19,

Nu sunt persoane care să necesite carantină în spațiile special amenajate,

Direcția de Sănătate Publică Bacău asigură respectarea recomandărilor INSP-CNSCBT și MS privitoare la pătrunderea pe cale aeriană a călatorilor din zonele cu risc crescut de infecție COVID-19 – Aeroportul Internațional “G.Enescu” Bacău prin supervizarea monitorizarea fluxului de turiști și a activității în acest sens,

La nivelul Institutului Național de Sănătate Publică din subordinea Ministerului Sănătății a fost operaționalizată linia TELVERDE: 0800800358, destinată persoanelor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu virusul COVID – 19 (coronavirus), care are program de functionare permanent. La această linie telefonică pot fi solicitate informații despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenirea îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduit preventivă. Cetatenii să apeleze numărul unic de urgență 112 doar pentru situații de urgență, iar pentru solicitarea de informații să apeleze linia TELVERDE.

In cursul nopţii de 06.03.2020, o persoană de sex feminin, învârstă de 14 ani, izolată la domiciliu împreună cu părinţii, din data de 23.02.2020, întorşi din regiunea Lombardia, aflându-se în monitorizarea DSP Bacău, a fost transportata la SJU Bacău – Secţia Boli Infecţioase de la Spitalul “Prof. Dr. Eduard Apetrei” Buhuşi, cu febră. Menţionăm ca i s-au recoltat probe, testul rapid de gripă fiind pozitiv pentru virus gripal tipB (gripa sezonieră). De asemenea, au fost recoltate probe ce au fost trimise la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi.

 
Copyright ©2010 Directia de Sanatate Publica Bacau. Made by Mobile Web Technologies SRL