Ministerul Sănătăţii a elaborat la începutul săptămânii Procedura pentru eliberarea concediilor medicale în caz de carantină. În aces sens, Direcţia de Sănătate Publică a înştiinţat medicii de familie din judeţul Bacău cu privire la prevederile acestei proceduri, pentru eliberarea certificatului de concediu medical persoanelor care sunt izolate la domiciliu.

            Persoanele pentru care se stabilește măsura de carantinare în spațiile special amenajate sau izolare la domiciliu au dreptul la concediu medical conform OUG 158 din 2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate.  Direcţia de Sănătate Publică eliberează certificate în care vor menţiona durata perioadei de carantină, ţinând cont de recomandările Ministerului Sănătăţii şi de contextul epidemiologic intern/internaţional. În baza documentului eliberat de directia de sănătate publică, medicul de familie eliberează certificatul medical.

            Precizăm că, în cazul persoanelor ce au calatorit in zonele afectate şi pentru care nu este stabilită măsura de izolare la domiciliu sau carantină în spaţiile special amenajate, nu există restricţii referitoare la derularea activitaţilor zilnice.

            Lista zonelor cu transmitere comunitară extinsă și a celor afectate este disponibilă pe site-ul https://www.cnscbt.ro/index.php/1435-lista-zonelor-cu-transmitere-comunitara-extinsa-si-a-altor-zone-afectate-de-covid-19-actualizare-26-02-2020 și se actualizează de câte ori este nevoie.

 
Copyright ©2010 Directia de Sanatate Publica Bacau. Made by Mobile Web Technologies SRL