SALVEAZĂ VIEŢI – IGIENA MÂINILOR

 

 

Campania mondială anuală „SALVEAZĂ VIEȚI: Igiena Mâinilor”, coordonată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), a fost lansată în anul 2009. Această campanie a fost concepută pentru sprijinirea profesioniștilor din domeniul sănătății și reprezintă un efort major la nivel mondial pentru a îmbunătăți igiena mâinilor în cadrul îngrijirilor pentru sănătate.

În acest an, tema campaniei este: Îngrijirea curată pentru toți - este în mâinile voastre.

În fiecare zi, infecţiile asociate asistenței medicale duc la spitalizare prelungită, dizabilitate de durată mai mare, creșterea rezistenței microorganismelor la antibiotice, costuri suplimentare masive pentru sistemele de sănătate, costuri mari pentru pacienți și familiile aparținătoare și decese care puteau fi evitate.

Multe măsuri de prevenire și control ale infecțiilor (inclusiv igiena mâinilor) sunt simple, ieftine și eficiente, dar aceste măsuri presupun responsabilitatea personalului medico-sanitar și schimbări de comportament.

Spitalele şi alte unităţi sanitare sunt invitate să ia parte la această iniţiativă globală pentru a continua creşterea nivelului de conştientizare în privinţa importanţei igienei mâinilor, pentru a transfera acţiunile la nivelul îngrijirilor şi pentru a reduce riscul infecţiilor asociate asistenței medicale.

 
Copyright ©2010 Directia de Sanatate Publica Bacau. Made by Mobile Web Technologies SRL